Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Владимир Спасов е Мениджър на годината 2022
Новият носител на титлата „Мениджър на годината“ е Владимир Спасов, прокурист на „М+С Хидравлик“ АД.  Името на победителя в 15-то юбилейно издание на единствения по рода си конкурс за висши мениджърски постижения беше обявено преди минути на официалната церемония по награждаването, която се състоя в Софийската опера и балет тази вечер.
Посрещнат с аплодисменти от препълнената зала президентът на България Румен Радев, под чийто патронаж е събитието, отвори плика с името на най-добрия мениджър на страната ни за тази година, връчен му от Силвия Пенева, управляващ съдружник на „Делойт България“, автор на независимата методология за оценяване на кандидатите.
„Българският бизнес расте, въпреки поредицата от кризи, която ни връхлетя. Това се дължи на факта, че България има лидери, които със своите знания и кураж водят към още по-високи върхове. Вие ни давате вярата, че България се развива като модерна, просперираща, европейска държава и продължава да върви напред.“, заяви държавният глава преди да обяви победителя в конкурса. „Този конкурс задава тона, добрите практики, честната и открита конкуренция, които са всички онези високи стандарти към които трябва да се стреми бизнеса“, отбеляза още той.
„За мен тази награда е и едно признание, че българското машиностроене не е забравено. Моето първо образование е морско училище, а тази статуетка символизира платно на кораб, затова желая на всички попътен вятър!“, бяха първите думи на Мениджър на годината 2022, който успя от втори опит да вдигне статуетката на победителя. Владимир Спасов бе сред финалистите в конкурса и през 2020-та година.
Всеки един от десетте Топ мениджъри на България в състезанието за висши мениджърски постижения през тази година бе отличен на сцената на тържествената церемония със специална грамота за висши постижения в мениджмънта. Петима от тях дебютират във финалната десетка за 2022 г., а останалите петима се класират за втори път. Отличията им бяха връчени от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности, а малко преди да бъде обявено името на победителя, всички те бяха аплодирани на сцената на най-големия празник на българския бизнес. „Този единствен по рода си формат има за цел да открои най-добрите примери на лидери и професионалисти. Ще продължим да отстояваме тази цел“, заяви Александра Мирчева, издател на списание „Мениджър“ в приветствие към Топ мениджърите на България 2022.
„Мениджър на годината“ е конкурс, който расте и се развива заедно с бизнеса в България и затова, за първи път в своята 15-годишна история разшири обхвата си като добави нови четири категории. Оценяването на всички кандидатствали компании също бе извършено от „Делойт България“ в два етапа, а първите носители на наградите в тях бяха обявени от сцената на Софийската опера и балет:
• Категория „Най-добър нов бизнес“: Победител: „АМПЕКО“ ЕООД
• Категория „Бизнес в първите 20 милиона“: Победител: „АГРОЛАНД БЪЛГАРИЯ“ АД
• Категория „Бизнес трансформация“: Победител: ФАДАТА ЕООД
• Категория „Екип на годината“: Победител: СИМЕНС ЕООД
И тази година беше връчена специалната награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков „За развитие на регионите“. Призът бе присъден на „ФААК БЪЛГАРИЯ“. Носителят на тази награда по традиция се присъжда на компания, чийто лидер е във финалната десетка, която се откроява с ясно дефинирани цели за развитие на местните общности, изградена философия на компанията относно нейния принос към местните общности и регионалното развитие, механизми за реализация на философията и измерими резултати за успешно проведени активности.

10.11.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz