Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Любители на кучета се събират за почистване на парка зад "Хилтън"
Любители на домашни кучета се събират в неделя, 13 април, за да извършат добри дела. Те организират почистване на едно от любимите места за разходки в София - частта от Южен парк, разположена между Комплекс "Спартак", "Хотел Хилтън" и музей "Земята и Хората".  

Почистването ще включва не само битовите отпадъци, загрозили това място, но и биологичните - кучешките "тортички", непочистени от разсеяните стопани на кучетата.

Надина Тошева, организатор на събитието, споделя:

„Тази инициатива заслужава вниманието на хората не само заради факта, че се организира от хора, считани понякога за нещо като безотговорни замърсители, но и защото се надяваме да привлечем вниманието на средностатистическия човек. Всеки от нас по една или друга причина често минава през паркове, градинки, т. нар. „междублокови пространства” и други подобни места- било то по пътя си за някъде, било то на разходка с компания, с детето си или със своето куче. На никой не му е приятно да гледа и заобикаля всичките „бомбички” по пътя си. Опаковки, найлонови отпадъци, салфетки и всякакви подобни битови отпадъци- те са се превърнали в част от обстановката. И всеки от нас се възмущава „Как може такова нещо”, но въпреки това повечето хора смятат, че „Щом другите не пазят чистотата, защо пък аз да го правя”. Ние искаме да покажем, че не мислим по този начин. Искаме да покажем, че сме готови да направим поне малка крачка към нещо по-добро. Ние не мислим, че единствено държавата и съответните фирми и организации са единствените, носещи отговорност за чистотата в градовете. Ние знаем, че хората са тези, от които зависи това! Искрено се надяваме нашето мнение да съвпада с това на повече хора и нека те се включат в нашата инициатива, за да го покажат!””
07.04.2008
Share
Лайка
26.01.2007
тегло: 421 KB
размери: 1091X1622 px
автор: Евгени Димитров
Градината е любимо място за игра и разходка на домашни любимци
София - боклуци по реката в парка зад хотел "Хилтън"
07.04.2008
тегло: 1341 KB
размери: 1328X2000 px
автор: Надежда Сярова
Реката в парка зад "Хилтън" е зъдръстена от придошлите боклуци
София - боклуци по реката в парка зад хотел "Хилтън"
07.04.2008
тегло: 933 KB
размери: 1328X2000 px
автор: Надежда Сярова
Реката в парка зад "Хилтън" е зъдръстена от придошлите боклуци

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz