Любители на кучета се събират за почистване на парка зад "Хилтън"
Лайка

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Любители на домашни кучета се събират в неделя, 13 април, за да извършат добри дела. Те организират почистване на едно от любимите места за разходки в София - частта от Южен парк, разположена между Комплекс "Спартак", "Хотел Хилтън" и музей "Земята и Хората".  
Почистването ще включва не само битовите отпадъци, загрозили това място, но и биологичните - кучешките "тортички", непочистени от разсеяните стопани на кучетата.
Надина Тошева, организатор на събитието, споделя:
„Тази инициатива заслужава вниманието на хората не само заради факта, че се организира от хора, считани понякога за нещо като безотговорни замърсители, но и защото се надяваме да привлечем вниманието на средностатистическия човек. Всеки от нас по една или друга причина често минава през паркове, градинки, т. нар. „междублокови пространства” и други подобни места- било то по пътя си за някъде, било то на разходка с компания, с детето си или със своето куче. На никой не му е приятно да гледа и заобикаля всичките „бомбички” по пътя си. Опаковки, найлонови отпадъци, салфетки и всякакви подобни битови отпадъци- те са се превърнали в част от обстановката. И всеки от нас се възмущава „Как може такова нещо”, но въпреки това повечето хора смятат, че „Щом другите не пазят чистотата, защо пък аз да го правя”. Ние искаме да покажем, че не мислим по този начин. Искаме да покажем, че сме готови да направим поне малка крачка към нещо по-добро. Ние не мислим, че единствено държавата и съответните фирми и организации са единствените, носещи отговорност за чистотата в градовете. Ние знаем, че хората са тези, от които зависи това! Искрено се надяваме нашето мнение да съвпада с това на повече хора и нека те се включат в нашата инициатива, за да го покажат!””
Градината е любимо място за игра и разходка на домашни любимци
куче,кучета,Лайка,животни,домашно куче,породисти,кучешка сватба,Лайки