Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Теодора Димова представи новия си роман „Не ви познавам“
Писателката и драматург Теодора Димова представи новия си роман „Не ви познавам“, продължение на предишния - „Поразените“.
Историята, станала носител на на голямата награда Роман на годината на Фонд „13 века България“, както и на престижната френска литературна награда „Фрагонар, продължава в новия роман – безмилостен триптих за отровеното от миналото настояще и съпротивата на духа срещу терора на времето си.
В „Не ви познавам“ една от внучките на главните героини в „Поразените“ – Александра – ще трябва да се изправи пред видоизменения кървав терор, който деветосептемврийските събития от миналото са завещали на цялото българско общество. Каква е съдбата на твореца, който е заплашен от юмрука на силните на деня? И от сенките на режима, който сякаш не си е отишъл, а е чакал своето време като чудовище, притаявало се дълго в укритието си. Защото децата и внуците на палачите продължават да бъдат палачи, децата и внуците на жертвите продължават да бъдат жертви. А прочитът на историята отново е подчинен на прогнила координатна система. Има ли обаче изход от омагьосания кръг, в който се е превърнал животът ни? Или веднъж изпълзяло Злото, то не може да бъде спряно? – това са въпросите които задава Теодора Димова в новото си произведение.

14.03.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2023 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz