Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Държавният глава обяви във Велико Търново началото на 20-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“
Президентът Румен Радев обяви началото на 20-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Кампанията се провежда под патронажа на държавния глава и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация. В събитието участваха министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, кметът и областният управител на Велико Търново Даниел Панов и Георги Гугучков и директорите на РЗИ – Велико Търново и МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Евгения Недева и Красимир Попов. Президентът Румен Радев беше придружаван от своята съпруга Десислава Радева.
Идеята за „Българската Коледа“ възниква през 2003 година и вече 20-та година е символ на грижата за здравето на българските деца. Благодарение на активната подкрепа от цялото общество през 2022 година инициативата разполагаше с рекорден бюджет от 3 070 000 лева и успя да подпомогне 517 български деца с тежки хронични заболявания, а също така осигури съвременна високотехнологична медицинска апаратура за диагностика и съвременно лечение на 22 лечебни заведения. Кампания 2022/2023, която ще продължи през цялата 2023 г., ще бъде посветена на деца с редки генетични заболявания.
29.11.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz