Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Откриха съвместната изложба ''Дверите на възприятието'' на художниците Иво Константинов и Владислава Червеняшка
"Дверите на възприятието" е изложба в съавторство на младата художничка Владислава Червеняшка и Иво Константинов ( Wotan ).

Творбите са резултат от интуитивното тълкуване и визуализиране на абстракциите на Владислава Червеняшка от Константинов под формата на реалистични изображения, провокирани от персоналното му възприятие на нейното изкуство.


Както подсказва заглавието, този творчески експеримент е основно свързан с перцепцията на играта на фантазията, вдъхновена от тази част на реалността, която обичайно е невидима. Сюжетите са свободни, търсен е контраст между свободата на израз и конкретиката на портретното изображение. Използвания ограничен колорит е интересен елемент, като монохромното черно-бяло е подчертано от златно-бронзовото в палитрата на художниците. Портретната част е вдъхновена от различни етноси и култури, което цели подчертаването на общо-човешкото.
Експеримента обединява традиционния изобразителен стил на Константинов с абстрактната, модернистична визия на Червеняшка.

Именно чрез комбинацията на контрастните техники, двамата художници намират обединение в платната, акцентирайки над общочовешките допирни точки, погледнати през различни медиуми
24.10.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz