Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Единадесет творци почетоха Светлин Русев с изложба в галерия „Арте”
Единадесет автори – художници и скулптори, близки приятели на Светлин Русев и споделящи възгледите му се събраха да отдадат почит към художника в галерия „Арте”. 
Ангел Станев, Валентин Старчев, Донка Павлова, Десислава Минчева, Емил Попов, Ивайло Мирчев, Иван Русев, Иван Славов, Кирил Мескин, Милко Божков и Станислав Памукчиев показват свои творби – живопис и скулпура под общото наименование „Писмо...”. Заглавието е взето от един текст на Константин Павлов – „Писмо до Светлин“.
„Всеки от нас си даваше сметка във времето, а сега – още повече, че е общувал със забележителен човек. Силните хора пораждат силни емоции!
Благодарна съм на "случайността", че точно той ми е бил учител и то - толкова изискващ и на моменти даже неразбираем. Мога да кажа само, че той успя да създаде школа в изобразителното ни изкуство и позволи развитието на българската, пластическа култура да се впише в световните тенденции. Времето е истинският и безпощаден съдник и ще покаже чие творческо битие е минало напразно и чие - не...” Казва Десислава Минчева в текст към изложбата.
15.06.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz