Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Президентът Радев: Днес е ден на християнската любов и смирението
На Архангелова задушница почитаме скъпите ни покойници и загиналите в редовете на Българската армия. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след военния ритуал – панихида за почитане паметта на загиналите български воини. Ритуалът се проведе пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища.
„Днес в Архангелова задушница. Почитаме скъпите ни покойници и загиналите в редовете на Българската армия. Днес е ден на християнската любов и смирението. Димчо Дебелянов има един стих: „Мъртвият не ни е враг“. Единението означава да спрем да делим мъртвите на свои и на чужди, да разберем, че всички жертви заслужават почит, че човешките чувства на всеки един заслужават уважение“, посочи Радев.
На панихидата присъстваха още министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на ръководството на Министерството на отбраната, висши офицери от въоръжените сили, членове на военнопатриотични съюзи.
В ритуала участваха представителни части от Националната гвардейска част и знаменен взвод със знамената-светини: Знаме на 6-и пехотен Търновски полк, Знаме на 30-и пехотен Шейновски полк, Знаме на 23-и пехотен Шипченски полк, Знаме на 13-и Рилски полк, Знаме на 25-и Драгомански полк, Щандарт на Първи конен полк, Знаме на 24-и пехотен Черноморски полк, Знаме на 15-и пехотен Ломски полк.
06.11.2021
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2022 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz