Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Започна Националното външно оценяване по БЕЛ за 7-ми клас
Точно в 9 часа започна Националното външно оценяване по български език и литература за 7-ми клас. 

В Хасковска област 1 974 седмокласници трябва да се явят на матурата. Учениците пишат в 201 зали в 58 училища, а за реда следят 640 квестори. От РУО уточниха, че са подготвили повече зали, за да осигурят необходимата дистанция между учениците.

Рано сутринта в МОН бе изтеглен Вариант 1 на НВО по БЕЛ. Темата беше изтеглена от репортера на БНТ Елиана Димитрова. Националното външно оценяване се провежда при строги противоепидемични мерки, както беше и на държавните зрелостни изпити.

Допускането до залите започна в 8 часа. Всички стаи са дезинфекцирани, а на входа на всяко училище се измерваше температурата на децата. По време на изпита маските няма да са задължителни за носене от учениците. Осигурена е необходимата дистанция от метър и половина. С лични предпазни средства е само помощният персонал, в това число и квесторите.

Изпитът е разделен на две части – първа част, с продължителност 60 минути и втора част, с продължителност 90 минути. По БЕЛ първата част представлява затворени и отворени отговори, а втората е писане на преразказ.
15.06.2020
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz