Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Протест срещу Агенция "Пътна инфраструктура" затвори пътя Русе-Две могили
Над 30 автомобила блокираха пътя Русе-Две могили и близките къстовища тази сутрин в знак на протест от поддръжката от страна на Агенция "Пътна инфраструктура". Макар пътят да е третокласен, той е предпочитан от шофьорите като алтернатива на основното направление Русе-Бяла, където има натоварен трафик и много камиони.
Това е втори протест, организиран от жители на Русе и съседните села, които ползват редовно пътя до Две могили. Те са недоволни от избуялата растителност покрай платното, която стеснява участъка и създава предпоставки за катастрофи.
Освен че пътят се ползва като алтернатива на главния Русе-Бяла, той води и известни туристически обекти – Ивановските скални църкви, Басарбовския скален манастир, Средновековен град Червен. По него се движат, най-вече през уикенда, стотици румънски автомобили, което допълнително натоварва трафика.
От Пътното управление в Русе не са съгласни с обвиненията. Но признават, че основно пари се дават за първокласните пътища.“ Там, където се направи цяла отсечка, средствата след това остават за третокласните пътища. В момента продължава изрязването на храсти и избуяла растителност в отсечката Русе-Иваново, навсякъде продължават да работят. Настилката е изкърпена, подновена е и хоризонталната маркировка“, заяви директорът на ОПУ-Русе Ростислав Стефанов.
Хората са категорични, че ще продължат с протестите, ако пътят не се поддържа постоянно.
12.09.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2020 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz