Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Фантастични Ванеса Хейнс и Тони Момрел вдигнаха на крака публиката на площада в Банско
Определено може да се каже, че финалната вечер на Джаз фестивала в Банско е най-силната и най-джазовата.  Солистът на „Инкогнито” Тони Момрел и неговата специална гостенка Ванеса Хейнс, също позната от „Инкогнито”, завладяха публиката и я вдигнаха на крака, за да ги аплодира.
Българското участие показа една много силна страна. Проектът на барабантиста Христо Йоцов „Jazz Cats“ и неговият втори албум „Jazz Cats-2“ очарова със би-боп звучене, но този път музиката има по-фюжън характер. На сцената заедно с Йоцов излезнаха едни от на-утвърдените имена на българската джаз музика – саксофониста Арнау Гарофе, Любомир Цанев на пианото и Димитър Карамфилов, контрабас.
Другото българско участие изненада много приятно меломаните. Саксофонистът Милен Стойков е почти непознат на българската сцена, но вече е гастролирал в Австрия, Германия, Швейцария, Скандинавските страни и Китай. Заедно с и групата му „Mike Sax and X-Key” са ориентиран е предимно в съвременния смуут джаз и фюжън.
Гърците от „Гаджо Дило” съчетават музиката на легендарният джипси-джаз китарист Джанго Райнхард и джипси гръцката музика от 50-те и 60-те години. Групата експериментира с по-джазов саунд в изпълнения на кавъри на популярни гръцки песни. Така те създават свой собствен жанр музика, наречен „Manouche De Grec“. Това е и заглавието на първия им албум, който излиза през 2013 година.
11.08.2019
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2020 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz