Медицинските сестри стъпиха на българска земя, президентът ги помилва

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова, Валентина Сиропуло и д-р Здравко Георгиев се завърнаха в България след осем години затвор и три смъртни присъди. С тях в София кацна и палестинският лекар д-р Ашраф ал Хаджудж, който получи българско гражданство. На самото летище президентът Първанов подписа изготвеният малко преди това указ за помилването на медицинските сестри и палестинеца.
Медиците ни пристигнаха с френския правителствен самолет, който кацна на летище София с 9.51 часа. Те пътуваха със Сесилия Саркози, съпруга на френския президент Никола Саркози, както и с Бенита Фереро Валднер, еврокомисар по външните работи. На летище "София" изстрадалите ни сънароднички бяха посрещнати от тримата ни първи политически мъже - президента Георги Първанов, министър-председателя Сергей Станишев и председателя на Народното събрание Георги Пирински. Посрещнаха ги още вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и главният прокурор Борис Велчев. На правителствения ВИП дойде и бившият министър на външните работи Соломон Паси. Най-нетърпеливи бяха обаче роднините на петте българки, които ги прегърнаха веднага след като слязоха от самолета.
Сестрите и близките им тръгнаха към резиденция "Бояна" под овациите на множеството журналисти и граждани. С овации хората изпратиха и автомобила на френския посланик.
Александър Йорданов и председателят на СДС Пламен Юруков на летище София
медицински сестри, либия, пристигане,летище софия,посрещане,александър йорданов,пламен юруков,сдс