Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Фандъкова: Ще наложа глоба от 200 000 лв. за повторно умишлено чупене на жълти павета
"200 000 лв. е глобата, която ще наложа на фирмата „Трейс груп холд“, ако се установи, че неин работник за втори път умишлено чупи цяло жълто керамично паве. През октомври миналата година вече наложих санкция от 100 000 лв. за доказано умишлено чупене на цяло керамично паве от работник на фирмата". Това написа в профила си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.
Повторното нарушение бе заснето от Агенция "Булфото" във вчерашния съботен следобед.
"Налагането на максималния размер на санкцията е задължително, както при повторно нарушение, така е след като през есента поисках от изпълнителя допълнителни технически ръководители на обекта, както и инструктажи към работниците за работа с обекти, част от културно-историческото наследство на София", допълва Фандъкова.
По думите ѝ всички записи от видеонаблюдението на Столична община в зоната вече са свалени. "По мое разпореждане те се преглеждат и беше извършена проверка на място. Освен това ще подадем и сигнал до СДВР, за изясняване на всички факти. Случилото се ще бъде установено и няма да остане без последици", уточнява още тя.
Фирмата, която реди жълтите павета, твърди в своя позиция до bTV, че паветата са взети с протокол, в който изрично е посочено, че са бракувани.
29.01.2023
Share
София – Работник чупи жълти павета
29.01.2023
тегло: 1980 KB
размери: 2096X3000 px
автор: Георги Палейков

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz