Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Започна обноваявавено на Варненския театър, сцена Филиал
Предстои демонтаж на всичко от сградата, за да може тепърва да се обнови не само фасадата, но и вътре сцената, седящите места, гримьорните, репетиционните зали и други части от интериора на театъра.
Това съобщи днес кметът на Варна Иван Портних по време на посещението си във филиала на Варненския театър . Той припомни, че дълго време проектът по неговата реконструкция е бил забавян заради редица обстоятелства, които доведоха до оскъпяване на реализацията му.

По предварителни данни, с европейски средства, обектът трябваше да бъде обновен с помощта на 8 млн. лв. Допълнително от общината бяха отпуснати пари, с чиято помощ той ще бъде изцяло завършен до края на годината, се надява Даниела Димова - директор на ТПМЦ - Варна.

„Така централната част на морската столица ще придобие изцяло нов и завършен вид на един ансамбъл от обновени сгради", увери кметът Портних. Той посочи, че вече са реновирани както основната сграда на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров", така и катедралният храм „Св. Успение Богородично и Юнашкия салон.
25.01.2023
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz