Интернет фотографска агенция BG | EN   
Начало Събития Личности Рубрики Видео Регистрация Търсене Kонтакти GDPR
Събития

Изпълнителна агенция по околна среда организира конференция за отчет по проекти за опазване на видове и природни местообитания
На 27.09.2022 г. в зала София 3 на хотел Маринела се проведе конференция в изпълнение на дейностите по информация и публичност по проект BG16M1OP002-3.003-0001 „Анализи и проучвания на видове и природни местообитания, предмет на докладване по чл. 17 от Директивата за местообитанията и чл. 12 от Директивата за птиците” по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020 г., с бенефициент Изпълнителна агенция по околна среда към Министерство на околната среда и водите. 

На конференцията бяха представени резултатите от теренните проучвания и анализа на тези резултати за видовете и природните местообитания, обект на докладване по чл. 17 от Директивата за местообитанията. Дейностите са изпълнени в рамките на договор с изпълнител - Консорциум „Енвимон“:

Дейност „Извършване на теренни проучвания и набиране на данни и информация“ - за целевите видове и типове природни местообитания са извършени теренни проучвания на територията на цялата страна (без морските пространства), в определени места за мониторинг (както и за картиране в границите на четири защитени зони от мрежата Натура 2000), с цел да се наберат актуални данни и информация за тяхното състояние, разпространение и тенденции, вкл. за установените влияния и заплахи и да се получат обосновани резултати, на базата на проследими и валидирани данни, информация и анализи.

Дейност „Обработване, обобщаване и анализ на резултатите от теренните проучвания“ - в продължение на дейност 11А по събиране, обобщаване и обработка на наличните данни за регистрации и разпространение на целевите видове и природни местообитания, в рамките на дейност 11Б са извършени последващи дейности, свързани с обработка, обобщаване и анализ на резултатите от проведените теренни проучвания.

29.09.2022
Share

Политика за защита на личните данни
© 2000 - 2024 BulFoto | Дизайн от Creato.biz | Хостинг и домейни от Cbox.biz