Моряци от бедстващия кораб "Лейди Еф" пристигнаха в Порт Бургас
Бургас - Моряци от бедстващия кораб "Лейди Еф"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Около 19,30 часа моряци от бедстващия кораб "Лейди Еф" слязоха на брега в Пристанище Бургас. Линейка на центъра за Спешна медицинска помощ пристигна на място, за да отведе един от моряците в болницата.  Това е най-възрастният от екипажа, 65-годишният Ахмед Абулнаим, който е получил наранявания. Гранична полиция отведе останалите петима моряци за изясняване на подробности около инцидента. Шест души от екипажа на бедстващия кораб „Лейди Еф” пристигнаха на пристанището със спасителната лодка „Спасител 2” на Морска администрация. Останалите четирима от екипажа все още се намират на борда на кораба. В момента влекачът “Мултратаг” влачи съда към Бургас. Успоредно с него се движи кораб на Гранична полиция, който има готовност, при евентуално потъване, веднага да прехвърли на своя борд останалите моряци. Очаква се корабът да пристигне около 22.00 часа.
Представителят на корабния агент ”Вестал шипинг” съобщи, че на кораба е имало десет души екипаж от египтяни и сирийци. Фирмата агент ще се погрижи моряците да бъдат настанени на хотел. Плаващият под молдовски флаг "Леди Еф" е натоварен с дървен материал и е получил силен крен на около 30 мили от Бургас.
Ахмед Абулнаим
Бургас,Моряци,бедстващ кораб,Лейди Еф,морски,гранична полиция,инцидент,корабоплаване,транспорт,помощ,sos,кораб,море,морски транспорт,Ахмед Абулнаим,храна,ядене,сандвич