Най-много хотели има в Бургаска област според статисткиката
ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ - строежи и хотели по черноморското крайбрежие

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Основната част от хотелите в страната са разположени по Черноморието (39.0%), като в тях се намира 66.7% от хотелската леглова база, съобщи агенция ФОКУС по данни от изследване на Националния статистически институт.   От общо 1 477 хотела в страната в област Бургас са 272, в област Варна – 223, в област Добрич – 81. Това сочат данни на на Националния статистически институт. В проучването са включени само обекти, в които има над 10 легла.
234 хил. са леглата в хотели, мотели, къмпинги, хижи, частни квартири, ваканционни селища и бунгала в България, сочат данните. Броят на стаите в тях е 105,5 хил.
От НСИ допълват още, че през второто тримесечие на 2008 г. в страната са функционирали 2 643 средства за подслон и места за настаняване с над 10 легла в „места за краткосрочно настаняване". Средствата за подслон и местата за настаняване се увеличават със 127 бр. (5.0%) в сравнение със същия период на 2007 г., като най-голямо е увеличението на хотелите - 91 бр. (6.6%), следвани от частните квартири и другите места за краткосрочно настаняване - 43 броя (4.3%). Намалението на легловата база през второто тримесечие на 2008 г. в сравнение със същия период на 2007 г. се дължи основно на функционирали по-малко на брой големи хотели и повече на брой малки средства за подслон и места за настаняване (къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване).
море,строителство,туризъм,строежи,хотел,хотели,курорт,курорти,застрояване,плаж