Министрески съвет прекрати концесията за магистрала "Тракия"
Автомагистрала "Тракия"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Министерският съвет прие решение за констатиране прекратяване по право на договора за предоставяне на концесия на републиканския път Калотина - Софийски околовръстен път – Оризово – Стара Загора – Нова Загора – Ямбол – Карнобат – Бургас, съобщиха от правителствената информационна служба.   Договорът е от 29 май 2005 г.
С решението правителството констатира, че концесионерът не е изпълнил задължението си да осигури финансирането, необходимо за изграждането и реконструкцията на пътните участъци от София до Бургас в допълнително поставения срок с решение от 28 декември 2007. Агенция "Фокус" съобщи, че на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на финансите е възложено да проучат други възможни форми за изграждане на участъка Стара Загора - Карнобат. Министърът на регионалното развитие и благоустройството трябва да уведоми Европейската комисия за прекратяването на концесионния договор.
Отбивката за Ихтиман, снимана от въздуха
транспорт,път,магистрала,тракия,икономика,пътно строителство,пътуване,корупция,концесия