Фирма „Тера Тур Сервиз” организира фотолов за журналисти в ловните стопанства „Правец” и „Елен”
Правец - Фотолов за журналисти организиран от фирма "Тера Тур Сервиз" в ловните стопанства "Елен" и "Правец"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Фирма „Тера Тур Сервиз” организира фотолов за журналисти в ловните стопанства „Правец” и „Елен” през уикенда.  Група от 15 журналисти обходи малка част от няколкото стотин квадратни километра, на които са разположени стопанствата. Всеки успя да опита своя фотошанс и да „отстреля” муфлон, благороден елен, сърна, кошута или глиган с апарата си. Освен удоволствието от заснемането на диви животни от съвсем близка дистанция, фотографите се насладиха и на тръпката от сафарито, покачени в каросериите на патрулните пикапи на горските стопанства. Групата се срещна със собственика на фирмата „Тера Тур” Лъчезар Тодоров, домакин на гостуването й на територията на стопанствата. В луксозните стаи на резиденция „Правец” фотоловците отпочинаха, научиха повече за района и животните, които го обитават и опитаха вкусни дивечови специалитети, приготвени по оригинални ловджийски рецепти. В хижата на горско стопанство „Елен” Емил Димитров, управител и инвеститор в лесничейството разказа интересни подробности за възраждането на полуобездивечения район и за любовта си към природата и дивите животни. Именно тя е основна движеща сила за него и екипа от охранители и работници, които се грижат стопанството да има приветлив, екологичен и благоприятен за развитието на ловния туризъм вид. Средствата, които инвеститорите са вложили в развиването на стопанствата са повече от 15 000 000 евро. В тази немалка сума влизат освен конструктивните разходи (построяване на оградни съоръжения, хранилки, чакала, изграждане на пътища и инфраструктура) и закупуването на животни, които да заселят стопанството.
Между 50 и 70 самостоятелни ловци идват да обогатяват трофейните си колекции всяка година. Почти двойно нараства броят им с прибавянето и на ловните дружинки. Желаещите да окачат запомнящ се трофей на стената заплащат суми от 5000 до 30000 евро. Те се определят в зависимост от тежестта на рогата на животното. Ловното стопанство осигурява много работни места за хората от близките градове и села като помага за значително намаляване на безработицата в региона. Според Емил Димитров ловният туризъм е икономически фактор, който не трябва да бъде подценяван. Той е много важен за опознаването на региона и привличане на инвеститори. Клиенти на лесничейството развиват успешен бизнес и инвестиции в много сфери на територията на България. Десет от редовните клиенти на стопанството са големи имена в световния бизнес, които след като са опознали природата ни и възможностите й обмислят капиталовложенията си у нас.

Кон сваля трупи от просеките, които се правят, за да може животните да се движат свободно в гората
Правец,Фотолов,фирма,Тера Тур Сервиз,ловни стопанства,Елен,Правец,кон,трупи,дървета