Затворник режисирал скандалните клипове в бургаския затвор
Бургас - Затворник режисирал скандалните клипове в бургаския затвор

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Скандалните 6 видеоклипа са предварително режисирани и предварително са разпределени ролите, каза директора на бургаският затвор Деян Костов. “Второто безспорно доказано обстоятелство е, че клиповете са поръчани и създадени с цел да бъдат използвани срещу мен, за да взема някои решения, които по принцип би трябвало да облекчат положението на определени лишени от свобода. Известни са всички участници. Известен е поръчителят и организатор на всичко това. Но тъй като съм поел ангажименти към проверяващите от Министерство на правосъдието и Окръжна прокуратура Бургас, а и от това, че в крайна сметка в този случай аз съм страна, няма да изнеса лични данни, отнасящи се до тези лица”, каза в началото на пресконференцията Деян Костов. Началникът на затвора уточни още, че поръчителят-затворник е член на една от организираните престъпни групи и стои в йерархията й на високо място. “Всички тези участници в клиповете мога да ги сложа под един общ критерий, че те поначало не са фактори в престъпния свят и лесно са манипулируеми и самият организатор ги е използвал чрез манипулации и материално облагодетелстване като храни, кафета и цигари и други конвертируеми вещи в затвора, така и с обещания за различни по вид облаги след като излязат от затвора”, каза Костов. Началникът на затвора каза, че са имали информация за подготовката на такъв род материали още преди двайсет дни. Била е извършена мащабна дейност да се пресекат тези опити. Извършени са множество проверки, претърсвания и обиски, но малките сили и средства и лошата техника на служителите в затвора не са дали възможност да се стигне до конкретен резултат. Заснетите видеоклипове са стигнали до национална телевизия чрез изнасяне на „мемори карта” на мобилен телефон.
Прокурора Емил Христов, който работи по случая не скри , че поръчителя на режисираните компромати е приближения до Димитър Желязков –Очите ,Новак Купенов.Същият се оплаква ,че боледува от дископатия и в последните няколко заседания на бургаския съд се предвижваше с помощ.

Наблюдаващият прокурор Емил Христов заяви, че назначените тестове за наличие на наркотици в урината и кръвта на лицата заснети в клиповете е отрицателна.
Бургас,затвор,прокурор,Емил Христов