Световноизвестният руски балет Моисеев ще зарадва българската публика
София - Пресконференция по случай гостуването на световноизвестният руски балет Моисеев

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Световноизвестният руски балет Моисеев ще зарадва българската публика в градовете Пловдив и Варна.  Това обяви народният артист на Русия и директор на балет Моисеев Елена Щербакова на пресконференция днес в пресклуб БТА. Тя каза, че трупата е у нас по покана на продуцентска компания АРТ БГ. Посещението е по повод почитането на 130-годишнината от Освобождението на България от турско робство и Деня на славянската писменост и култура 24 май.
След повече от 25 години отсъствие от българската сцена балет Моисеев отново ще танцува пред родна публика. Държавният академичен ансамбъл за народни танци на Русия е първият в света професионален състав за танци. Основан е през 1937 година и носи името на създателя Игор Моисеев, хореограф и народен артист на СССР. Посещението на балетистите съвпада и с годината на руската култура в България. Нашата страна е поредна спирка в световното турне на трупата, която ще изнесе спектакли и в САЩ, Полша, Индия.

Народният артист на Русия и директор на балет Моисеев Елена Щербакова
София,Пресконференция,гостуване,световноизвестен,руски балет,Моисеев,Елена Щербакова,Народен артист на Русия,