Деца демонстрираха действия при стихийни бедствия
София – Демонстрация на действия при стихийни бедствия от децата в детска градина „Зора”, район Илинден

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Двайсет деца от предучилищна група на 21-во ОДЗ демонстрираха познанията си за действия при различните ситуации, които са научили от книжката за оцветяване „За бедствията – важни правила за малките деца”.  Инициативата е в изпълнение на един от основните приоритети на Националния учебен център на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии (МДПБА) съвместно детска градина „Зора”, район Илинден за повишаване на качеството на подготовка на децата за действие при кризисни ситуации. През 2007 г. МДПБА създава и разпространява в детските заведения във всички области на страната 25 000 книжки, които предизвикаха изключително голям интерес сред децата и преподавателите. Оцветявайки илюстрациите от книжката най-малките бързо и лесно усвояват знания с правила за поведение при земетресение, наводнение, пожар, гръмотевични бури и други бедствия.
На демонстрацията присъстваха Аляеддин Налбант, директор на Националния учебен център, Валери Младенов, директор на Гражданска защита, преподаватели и директори на детски градини от столицата.

"Докторът" в очакване на пациенти
дете,деца,детска градина,Националния учебен център,Министерството на държавната политика при бедствия и аварии,МДПБА,зора,пожар,земетресение,наводнение,директор