Нарочиха Фуат Гювен за турски агент
София - Архивни снимки на турския бизнесмен Фуат Гювен

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Бизнесменът Фуат Гювен е обявен за агент на турската разузнавателна служба МИТ писа днес вестник „Атака”. Фуат Гювен стана известен след вчерашна публикация във вестник „Сега” на проверка на Сметната палата.  Докладът показвал, че в продължение на 17 години фирмата, която държи бензиностанцията на ГКПП Капитан Андреево, плащала на полицията процент от печалбата си. Безмитната търговия с горива у нас се държала от турския гражданин Фуат Гювен.
През 2005-та бизнесменът купува наведнъж три водноелектрически централи и така става собственик на общо осем ВЕЦ, бургаския завод "Елкабел", две бензиностанции, хотели, написа сайтът www.dnes.bg. Гювен е роден е през 1955 година. Завършва строителния техникум в Кърджали и се записва в Института по строителство в София, специалност хидромелиорации. През 1977 Фуат и семейството му се изселват в Турция. В Истанбул продължава висшето си образование и още като студент започва дребен бизнес с кожи. След 10 години построява първия си завод за кожени изделия. На българския пазар стъпва за първи път през 1990, когато купува бензиностанция в свободната зона на Свиленград, а по-късно и бензиностанциите на "Братя Василеви".
Фуат Гювен
Фуат Гювен,бизнесмен,безмитна търговия,горива,елкабел,турски бизнес,бензиностанции