Зарязаха лозята край Карнобат
Карнобат - Зарязване на лозята край село Деветак

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Изпълнителният директор на „Винпром Карнобат“ Десислава Николова заедно с кметът на Карнобат Георги Димитров и областият управител на Бургас Любомир Панталеев ритуално зарязаха лозята в Карнобатския край днес. За традиционното зарязване за здраве и берекет по случай Трифон Зарезан, „Винпром Карнобат“ предостави лозовия си масив край село Деветак. Теренът с площ 1800 дка е засаден с екзотичния за България сорт грозде Сира. От него е направена изключителната колекция вино Chateau Karnobat Premium Syrah 2006. Виното от реколта 2007 от сорта Сира ще бъде с контролиранано наименование за произход. Старинен обичай по избиране на Цар на лозята и водосвет за здраве и берекет дадоха начало на тържествата, които продължиха с ежегодния конкурс за най-добро домашно карнобатско вино и ракия.
Старинен обичай по избиране на Цар на лозята и водосвет за здраве и берекет дадоха начало на тържествата, които продължиха с ежегодния конкурс за най-добро домашно карнобатско вино и ракия
Карнобат,Зарязване на лозя,село Деветак,лозя,винпром,кмет,областен управител,обичай,магаре,цар на лозята