Уникална орхидея цъфти в Ботаническата градина в София
София - Цъфтяща орхидея уникат в Ботаническата градина

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Уникална орхидея от вида Малипоенска венерина пантофка цъфти в Ботаническата градина в София. Наричана от китайците „нефритена” орхидея, тя е описана в науката през 1984 година по хербарен образец от далечната 1947 година.  Едва през 1984 тя е намерена в естествената си среда-природата отново. Среща се в труднодостъпните райони на Китай и най-северните райони на Виетнам като обитава стръмни скалисти и варовити склонове от 570 до 1600 метра надморска височина. Нашият екземпляр е получен от кралските ботанически градини Кю, Великобритания по програмата „Редки орхидеи” през 1991 година и е от първия посев от този вид направен от човека, а не от природата.
Малипоенска венерина пантофка - Paphiopedilum malipoense от семейство Салепови - Orchidaceae
София,Цъфтяща,орхидея,уникат,Ботаническа градина,софия,цвете,екзотика,екзотично растение,малипоенска венерина пантофка,paphiopedilum malipoense,orchidaceae,семейство салепови