Еколози протестираха с нестинарски танци в защита на Природен парк Странджа
София- Протест на природозащитници за спасяване на Природен парк Странджа

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

С хепънинг и бира коалиция от седемнадесет природозащитни организации протестира в защита на Природен парк Странджа снощи пред Националния дворец на културата.  Идеята е докато Върховният административен съд решава за съществуването на парка, природата да бъде защитена, като бъде показан ритуала, с който Странджа е най-известна – нестинарството. Докато жаравата се подготвяше, музиканти от сърцето на планината изсвириха автентични изпълнения на тъпан и гайда. Групата „Балканджи”, известни с разработките си върху фолклора, се включиха активно в програмата. Публиката можа да се подпише в петицията в защита на Природен парк Странджа и да разбере кои са 140-те известни българи, които вече са я подкрепили.
Групата „Балканджи” се включиха активно в програмата на хепънинга
хепънинг,коалиция,природозащитни организации,протест,защита,природен парк,Странджа,Националния дворец на културата,върховен аинистративен съд,парка,природа,ритуал,нестинарството,нестинар,нестинарка,планина,изпълнения,тъпан,гайда,група,Балканджи,фолклор,публиката,петиция