В София откриха изложба на тема " Приносът на еврейската общност за политическия, обществения и културния живот в България "
София - Откриване на изложба - Приносът на еврейската общност за политическия, обществения и културния живот в България

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Приносът на еврейската общност за политическия, обществения и културния живот в България е темата на изложба, която се открива днес на столичния „Мост на влюбените“ до Националния дворец на културата (НДК). Изложбата е по повод 80-ата годишнина от спасяването на евреите в България и почитането на паметта на 11 343 жертви от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот. Използвани са фотоматериали от частни колекции, архивите на „Шалом“, вестник „Еврейски вести“ и списание „Естрея“, държавна агенция „Архиви“, БТА и архива на театър „Българска армия“. На снимката (от ляво надясно): авторът на експозицията Леа Коен, заместник-кметът по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" Мирослав Боршош, председателят на организацията на евреите в България "Шалом" проф. Александър Оскар, кураторът на експозицията Виктория Бисерова и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.
изложба,евреи,председател на общински съвет,заместник кмет,шалом,куратор,фотографии