Със семинар '' СРЕДНОВЕКОВНО КРЕПОСТНО СТРОИТЕЛСТВО – ЛАНДШАФТИ И АРХИТЕКТУРНИ ПОХВАТИ'' завърши втората година от археологическите разкопки в цитаделата на Кокалянски Урвич
София - семинар за археологическите разкопки на Кокалянски Урвич

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Националният исторически музей беше домакин на семинар на тема „Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“,  в рамките на проект „Проучвания на Цитаделата на крепостта Кокалянски Урвич 2022“, реализиран с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична община и в синхрон с хоризонталните приоритети на столицата за 2022 г, а именно, свързан с разкриване, опазване и социализиране на недвижимото културно наследство. Участие с доклади в семинара взеха проф. Николай Овчаров, който представи пред аудиторията историята на проучванията на Kокалянската крепост в периода до 2016 г. Един от познавачите на многовековната история на българската архитектура и строителство проф. арх. Николай Тулешков, направи своеобразен обзор на пътищата и пътните съоръжения и разкри детайли за пътните връзки на Балканите и мястото на Кокалянски Урвич, като пазител на Сердика и по-късно на Средец. Археолога Филип Петрунов представи най-новите резултати от проучванията на цитаделата в крепостта Кокалянски Урвич.
Археология,разкопки,находки,древни,семинар