Ком-Емине 2003
Ком-Емине 2003

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

За втора година стартира най-големият офроуд преход Ком-Емине 2003. Основен спонсор на начинанието е НИСАН, а организатор - Трофи клуб БЪЛГАРИЯ под егидата на БФАС. През цялото време агенция БУЛФОТО, чиито екип участваше в прехода, излъчваше в този сайт актуални снимки по безжична бръзка от билото на Стара планина.

Екстремни участъци поставиха на изпитание волята и техниката на състезаващите се екипажи. Стръмно над 40 градуса дере в отсечката между язовир Душанци и язовир Жребчево вдигна адреналина на отборите. Препоръката наклонът да се спуска само с лебедка и осигуряване от друг състезател постави на изпитание работата в екип. Сред пренебрегналите съвета за лебедката беше Валери Вушев, който буквално “прелетя” по камъните с непретенциозната си на пръв поглед УАЗ-ка без особени проблеми. По всички отборни правила Сашо Ковачев “спусна” със своята лебедка много от участниците, и накрая сам се осигури, но скъса въже. Инцидентът не се разви фатално и Сашо слезе останалата част от дерето самостоятелно. Пламен Кралев нямаше този шанс и “кацна” между две дървета почти вертикално. Спасителна опрация от други джипаджии го измъкна от там, за да продължи пътя си. Последните преминаващи препятствието се сетиха да подравнят терена с налични средства. Няколко паднали ствола и камъни изгладиха неравностите и ускориха минаването. Част от машините слязоха осигурени ръчно с въже, дърпано от другите.

След финала на нос Емине участниците минаха демнонстрационен участък за шоу с участието на кандидат-моделки на "Плейбой", които награждаваха с целувка всеки пилот, прекосил успешно трасето.

Ето първите три места от крайното класиране.

Отборно, с най-добро средно време от всички екипажи в групата:

1-ви Пламен Йоцов и Траян Траянов с Тойота 13:19
Пламен Кралев и Събин Коларов с Нисан Патрул 13:24 средно 13:21

2-ри Красимир Илиев Никола Желязков Мерцедес Г 15:00
Александър Ковачев Eмил Николов Мерцедес Г 12:51
Пламен Тенев Борислав Борисов Нисан Патрул 19:48 средно 15:53

3-ти Иван Иванов Красимир Славков Реиндж Ровър 17:15
Борис Йорданов Стефан Йорданов Реиндж Ровър 19:07 средно 18:11

Индивидуално:

1 Александър и Ковачев Eмил Николов с Мерцедес Г 12:51
2 Пламен Йоцов и Траян Траянов с Тойота 13:19
3 Пламен Кралев и Събин Коларов с Нисан Патрул 13:24

Красимир Илиев-Долфи с навигатор Никола Желязков малко преди да потеглят под 40 градуса надолу.
ком-емине,рали,офроуд,джип,4х4