Обявявиха учредяването на Национална награда за поезия "Константин Павлов"
София - Национална награда за поезия "Константин Павлов"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Журналистката и дългогодишна ръководителка на Българската редакция в "Дойче веле" Румяна Таслакова обяви учредяването на Национална награда за поезия "Константин Павлов". Членове на журито, което ще присъжда наградата, са поетесата и драматург Мирела Иванова, литературният историк и критик проф. Михаил Неделчев и писателят Ани Илков. Статуетката, изработена от скулптора Ангел Станев, ще се връчва всяка година на рождения ден на Константин Павлов - 2 април, на тържествена церемония в Софийската градска художествена галерия. Идеята е подкрепена от дъщерята на поета - художничката Донка Павлова.
Присъждането на наградата за поезия "Константин Павлов" си поставя високи литературни цели: да съхрани паметта за големия поет, да дава нови и нови поводи за преоткриване на уникалния му словесен свят и да разкрива нови пространства за разгръщане на модерната национална поезия.
Мирела Иванова
награда,поезия,константин,павлов,михайл,неделчев,таслакова,учредяване,писател,национална