Атанасовден за Атанасовско езеро
Бургас - представяне на книга

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

В регионална библиотека в Бургас ще бъде представяна на книгата "Полет в
солта" - нарисувана и издадена от младата художничка Биляна Дешева. 
През юли 2020 г. Биляна е прекарала един месец на „симБиотично“ рисувайки Атанасовско езеро и неговите пернати обитатели – пеликани, фламинго, лопатарки, чапли, рибарки, корморани и др. Красивите цветни пейзажи на лагуната, солничарските постройки, дигите и каналите са послужили за вдъхновение на художничката, която е създала 25 големи платна и десетки скици и графики. Последваха изложби в Бургас и София, за да могат повече хора да се насладят на нейното изкуство и да се запознаят с Атанасовско езеро.
Биляна обаче не спира до тук, а решава да издаде специална книга, в която да събере картини, скици, графики и да разкаже за обитателите на езерото. Така се създава бутиковото издание „Полет в солта“. Средствата от продажбата на всяка книга Биляна дарява на БФБ за дейности в Атанасовско езеро.
Днес от 18 часа в залата на Регионална библиотека „П. Яворов“ в Бургас младата авторка ще представи своята книга и ще разкаже за впечатленията си от живота в Бургас – градът на езерата и птиците. Ще бъде прожектиран и късометражния филм Landless на художник-сценографа Любика Георгиева - дебютната й изява като режисьор. През 2020 двете млади дами реализираха своя общ арт проект "Полет в солта", финансиран от Национален фонд Култура, в партньорство с БФБ и БДЗП.
Езеро,Атанасовско,солници,картини,книга,рисунки,птици,