ДПС не не обявиха официално кого подкрепят преди балотажа на президентските избори
София - ДПС - брифинг

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

ДПС, чийто кандидат за президент остана трети в изборите миналата неделя, не обяви официална подкрепа за никой от двамата претенденти, отиващи на балотажа на 21 ноември. Движението обаче даде негласен сигнал на електората си да гласува за проф. Анастас Герджиков, зад когото застана ГЕРБ. Той влиза във втория тур с резултат от 22.83% срещу 49.42% за настоящия държавен глава и претендент за нов мандат Румен Радев.
В изявление пред медиите, в което не беше споменато името на нито един от двамата кандидати, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ очерта профила на президента като институция, определяйки го така:обединител на нацията, стожер на конституцията, поле за съгласия в кризи и нормално време.
По думите му ръководството на движението е решило, че "избирателят на ДПС е много мъдър и ще избере президент, който най-много се доближава до така очертания профил".
Мустафа Карадайъ и Хасан Азис
Избори, вот1, Народно, събрание, президентски, Карадайъ