Интерактивна библиотека за работа с финансови документи откриха в Бургас
Бургас - Заместник –министър Нина Стоименова посети Центъра за съвременно изкуство и библиотека

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова посети Центъра за съвременно изкуство и библиотека в гр. Бургас. /
Тя беше посрещната от областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова и кметът на града Димитър Николов, с които зам.-министър Стоименова проведе работна среща.
Центърът е изграден по проект „Реконструкция и преустройство на съществуваща сграда в културно-образователен център (музей) за съвременно изкуство и библиотека“ по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
На площ от над 6 хил.кв.м. в центъра са обособени зони за деца, подрастващи и възрастни с баланс върху възможностите за образование, култура, изкуство, игра и отмора. Предвидени са помещения за експозиционни площи, детски отдел и интерактивна зала, зала за образователни курсове и зона за детско творчество.
В рамките на проекта са доставени ново обзавеждане и оборудване за всички зали, читални и кабинети.
Иновативни нововъведения като Z Space стена с образователни модули, пясъчна кутия по физическа география, образователно-игрови център, радват най-малките читатели и посетители.“Интерактивната библиотека е проект, който за първи път показа, че България е готова да работи с финансови инструменти.”- Това заяви зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Нина Стоименова и допълни: „Интерактивната библиотека е един от проектите, които разплатих и подписах като встъпването ми като зам. министър и първият обект, който посещавам в качеството ми на ръководител на управляващия орган. Идеята за нещо ново, която въвлича местната управа да зададе един тон, в който да привлече знанието, новото, модерното, изкуството и интерактивното на едно място и да го представи по такъв начин на обществото, въвличайки го в социална, икономическа и подрастваща среда, е едно от най-важните неща за мен. Аз съм част от сертифициращия орган и съм тръгнала като експерт от първия ден от присъединяването на републиката ни и до тук съм извървяла всяка една стъпка.
Благодарение на всички експерти, на вашата общинска и областна управа, ние сме стигнали до тук и в момента имаме един изключително модерен нов обект – тази интерактивна библиотека. Тук съм, защото първите които проявиха интерес към този обект – Европейска инвестиционна банка, дойдоха и ме помолиха в качеството ми на главен директор на Управляващия орган да дам изявление, за да видят всички в Европа как се прави за първи път в България изключително успешен проект, в който се комбинира безвъзмездна финансова помощ и съответно финансов механизъм.“

Библиотека, финансови, документи,