Бургаски родители се обявиха срещу ковид мерките в училище
Бургас - Родителска среща на открито срещу новите ковид мерки в училище

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Родителска среща на открито срещу новите ковид мерки в училище организираха група родители на първокласници от Бургас. 
„Обявяваме се против тестването на децата в училище и против онлайн обучението! Не сме съгласни децата ни да бъдат тествани по какъвто и да е начин за наличие на Ковид-19 в училищна среда. Не смe съгласни и с принудителното преминаване към онлайн обучение поради отказ от тестване“, казват организаторите. Те са родители на деца от Музикалното училище, но поканиха и родители от всички бургаски училища, за да обсъдят заедно проблемите и вижданията си по темата. “Основните ни мотиви са, че в момента ще бъдат вкарани тестове, по- нататък може би ваксини или нещо друго. Не мисля, че децата трябва да бъдат дискриминирани, както и родителите, които отказват да тестват децата си - да бъдат принуждавани в онлайн обучение. Всички хора имаме равни права. Трябва децата да продължат да си ходят на училище присъствено, всички ученици. Може да се допусне за по-големите деца да бъдат на ротационен принцип. За по-малките ученици задължително трябва да е присъствено", заявиха родителите.
Група антиваксъри се опитаха да се присъединят към недоволните родители, но те се разграничиха от тях и двете агитки останаха разделени на площада пред общината.
коронавирус,малки,ученици,деца