Президентът Радев: Днес е ден на християнската любов и смирението
София - Военен ритуал – панихида за Архангелова задушница

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

На Архангелова задушница почитаме скъпите ни покойници и загиналите в редовете на Българската армия. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти след военния ритуал – панихида за почитане паметта на загиналите български воини. Ритуалът се проведе пред Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища.
„Днес в Архангелова задушница. Почитаме скъпите ни покойници и загиналите в редовете на Българската армия. Днес е ден на християнската любов и смирението. Димчо Дебелянов има един стих: „Мъртвият не ни е враг“. Единението означава да спрем да делим мъртвите на свои и на чужди, да разберем, че всички жертви заслужават почит, че човешките чувства на всеки един заслужават уважение“, посочи Радев.
На панихидата присъстваха още министърът на отбраната Георги Панайотов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, представители на ръководството на Министерството на отбраната, висши офицери от въоръжените сили, членове на военнопатриотични съюзи.
В ритуала участваха представителни части от Националната гвардейска част и знаменен взвод със знамената-светини: Знаме на 6-и пехотен Търновски полк, Знаме на 30-и пехотен Шейновски полк, Знаме на 23-и пехотен Шипченски полк, Знаме на 13-и Рилски полк, Знаме на 25-и Драгомански полк, Щандарт на Първи конен полк, Знаме на 24-и пехотен Черноморски полк, Знаме на 15-и пехотен Ломски полк.
Румен Радев
памет,помен,паметта,загинали,български,воини