Вокалният ансамбъл '' Фортисимо'' стана двукратен световен шампион в Антверпен
Бургас - музикални награди

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Вокална група "Фортисимо", се прибираха в родния град с два златни медала. Талантите от Бургас два пъти се качиха снощи на сцената на конкурса на Световните хорови игри, които се провеждат в белгийския град Антверпен. Това е десетото издание на игрите, които се провеждат през две години. Две различни журита са оценявали изпълненията на бургаския вокален ансамбъл в категориите. Те единодушно са гласували за "Фортисимо". „Щастливи сме, че заради нас, два пъти звуча българския национален химн", сподели Милена Добрева - ръководител на вокален ансамбъл "Фортисимо".


Момчетата и момичетата на Милена Добрева са били подготвили различни песни за участието си в двете категории. Във "Вокални ансамбли и камерни хорове" те изпълнили фолклорна китка на Иван Спасов и Николай Стойков, съвременно хорово произведение от латвийски композитор, "Бохемска рапсодия", увертюра от операта "Вилхелм Тел" на Росини. Във "Фолклорни акапели" "Фортисимо" изпълнили пет народни песни - "Бре Петрунко", "Калиманко Денко", "Дилмано, Дилберо" и други.
Музика, изкуство, Антверпен, награди, медали