Великият сър Майкъл Кейн се пенсионира
АРХИВ - Снимки Майкъл Кейн

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

В интервю за Би Би Си Радио 5 легендарният актьор сър Майкъл Кейн обяви, че може би ще се откаже да се снима във филми.
88-годишният Кейн обяви, че новият му филм "Best Sellers", в който играе заедно с Обри Плаза, ще бъде последният му. В лентата, която излезе на екран на 17 септември, Кейн е в ролята на Харис Шоу, мърморещ пенсиониран автор, който предприема последно турне в подкрепа на млад издател. Кейн играе с Обри Плаза, Скот Спийдман, Елън Уонг и Кари Елвс.
88-годишният актьор е участвал в много емблематични роли, последните от които в продукции на Кристофър Нолан. Освен в ролята на Алфред Пениуърт в трилогията "Черният рицар", Кейн се е снимал и в "Генезис" и "Тенет". Работи от 1946 г., въпреки че кариерата му започва да набира скорост в края на 50-те години. През 1990 г. печели "Оскар" за ролята в "Хана и нейните сестри", а през 1999 г. за "Правилата на Сидер Хаус".
За Би Би Си Кейн обяснява решението си да се откаже от актьорската професия. Той посочва няколко причини, сред които "проблем с гръбначния стълб, който засяга краката му", пандемията, която пречи на реализирането на много проекти, и фактът, че в повечето от проектите, които се реализират, няма "главен герой, който да е на 88 години". Той се превръща и в успешен автор на книги, сред които е и "Blowing the Bloody Doors Off: And Other Lessons in Life" от 2018 г. Предпочита да пише, защото "като актьор трябва да ставаш в 6.30 ч. сутринта и да ходиш в студиото. Като писател можеш да започваш да пишеш, без да ставаш от леглото!", споделя легендата.
актьор,артист,британски,