Белгийският кулинарен фестивал награди най-добрите български ракии и деликатеси
София - Награждаване на Белгийски кулинарен фестивал

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Бизнес клуб Белгия - България - Люксембург (BBL) организира традиционния Белгийски кулинарен фестивал, на който тази година се сътезават производители на ракия и деликатесите пастърма и филе "Елена".  За най-добрър производител на ракия и специалната награда журито от дегустатори обяви Винпром Търговище. Те спечелиха престижната категория Плодова ракия отлежала над 3, 5 и 10 години със сливовата "Омуртаг" отлежала 20 години, а в категорията за гроздов елексир на възраст над 3, 5 и 10 години с "Отлежала гроздова", 5-годишна. "Сливенска перла" на Вини Сливен отнесе отличието за гроздова ракия-неотлежала до 3 години. Абсолютен шампион в раздел Плодова ракия-неотлежала до 3 години стана Винпром Тетевен-Дестила. Майсторите от Балкана взеха първа, втора и трета награда в този раздел, съответно с "Тетевенска малинова ракия", "Тетевенска сливова ракия" и "Тетевенска кайсиева ракия". При деликатесите журито определи награди в три категории. В първи раздел "Пастърма" наградата отиде при "Меком" Силистра. За най-добри майстори на "Кайзер пастърма" журито обяви "Лалов и Вачев" от Враца, а ЕТ "Жика-Живка Георгиева" от село Воден е с отличието за филе "Елена". Конкурсът се провежда със съдействието на фондация "Културен диалог-21", Асоциация на месопреработвателите в България (АМБ) и е под патронажа на посланика на Кралство Белгия Филип Беке. На награждаването и последвалата дегустация на победилите напитки и деликатеси дойдоха Йохан де Смет Ван Дам, търговски шеф на "Каменица", Христо Друмев, директор на НДК, адвокатът Тодор Батков.
Филип Беке връчва специалната награда на Винпром Търговище
Белгийски кулинарен фестивал,Бизнес клуб Белгия - България - Люксембург,BBL,кулинария,ракия,напитки,конкурс,награждаване,филип беке,посланик на белгия,белгийски посланик,посланик на кралство белгия,дипломат,Винпром Търговище