'Скритите букви' с внушителен 3D Mapping на Народната библиотека и поетическа антология
София - Народна библиотека - букви' 3D Mapping на и поетическа антология

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Фасадата на Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ грейна в дигитални графики и анимации като част от проекта "Скритите букви". Създаден от Полина Герасимова, визуалният разказ е посветен на езика като дом, на нюансите на общуването, на идентичността и разбирането на другите. Основни герои са онези уникални букви, чиито графичен образ отразява специфичните звуци, от които е съставен езикът ни. Поезията за 3D мапинга е написана от Стефан Икога, а музиката е на Kan Wakan.
Преди светлинното шоу, публиката се запозна с антологията „Скритите букви“, която включва общо 70 стихотворения на поетите Анна Лазарова, Галина Николова, Георги Господинов, Иван Ланджев, Красимира Джисова, Марин Бодаков, Мария Калинова, Мирела Иванова, Надежда Радулова, Никола Петров, Петър Чухов, Силвия Чолева, Стефан Иванов и Цочо Бояджиев. Техните произведения са част от проекта от самото начало.
Скритите букви: 3D mapping и антология се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и Министерство на културата.

Проектът се реализира и с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития.

Партньор на събитието е Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и Държавен културен институт към Министерство на външните работи.Скритите,букви,мапинг