Шест наши сънародници станаха кавалери на Ордена на Академичните палми
София - Връчване на Ордена на Академичните палми

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Шест видни наши сънародници съпричастни с френските наука, изкуство и култура станаха кавалери на Ордена на Академичните палми по време на изискана церемония в резиденцията на посланика на Република Франция Н.Пр. Ив Сен Жур.  Г-жа Адриана Сотирова-Балчева – дългогодишна учителка, чийто съпруг е бил директор на прочутия Алианс Франсез преди 9 септември, журналистката от БНР Гергина Дворецка, известният математик проф.Цветан Игнатов, г-жа Теофана Брадинска – Френския алианс в гр.Пловдив, познатият културтрегер и PR на Френския културен институт г-жа Мария Конакчиева и тланатливият езиковед и преводач г-жа Албена Шарбанова получиха престижния орден на Академичните палми.
Информация на ухо: ордените връчи лично посланикът на Република Франция Н.Пр.Ив Сен –Жур, чието име се спряга за изключително престижния и висш пост- шеф на емблематичния Пале Ройал.


Автор:Агенция «Тенев»
Гергина Дворецка и Н.Пр.Ив Сен –Жур
Орден на Академичните палми,връчване,награждаване,френско посолство,посланик,ив сен жур,Гергина Дворецка