Траурен агент, заловен с наркотици, остава в ареста
Хасково - Мярка за неотклонение на Яни Попов

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Димитровградският траурен агент Яни Попов , заловен с наркотици, остава в следствения арест. Това реши хасковският окръжен съд. 50-годишният Попов бе арестуван на 17-ти вечерта в Димитровград в момент на изравяне на наркотика от тайник на улица „Хасковска“. От там са изровени 4 буркана с общо 600 грама кокаин. При последвалото претърсване в траурна агенция, където работел мъжът, са иззети още 350 грама. Общата стойност на кокаин е 314 965 лева.
От прокуратурата поискаха най-тежката мярка „задържане под стража“, заради опасността обвиняемият да се укрие и извърши ново престъпление. От държавното обвинение обявиха още, че Попов си е признал вината. Защитникът му Розалин Трендафилов настоя за по-лека мярка, заради здравословното състояние на подсъдимия.
Окръжните магистрати приеха, че няма опасност Яни Попов да се укрие, но може да извърши друго престъпление. Съдът прецени още, че заболяването на обвиняемия не изисква болнично лечение, а амбулаторно – медикаментозно.
За престъплението, в което е обвинен, се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.
Яни Попов
яни попов,наркотици,кокаин,мярка