Протестиращи от шест населени места блокираха пътя Русе - Варна
Русе - Протестна блокада на главния път Русе - Варна

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Протест срещу лошото състояние на пътя Русе - Кубрат премина в блокада на главния път Русе - Варна. Над 100 души от шест населени места излязоха с плакати, тъпани и свирки, като затвориха движението.
Недоволните жители от региона не вярват на обещанията на Агенция „Пътна инфраструктура“ за предстоящ ремонт. Хората казват, че им е дошло до гуша да трошат колите си, а временното изкърпване на дупки е само до село Тетово, след което пътят е като лунен пейзаж.
Въпреки че лично шефът на АПИ дойде в Русе преди няколко дни да обясни, че парите са заделени и процедурите са в ход, хората искат машините да дойдат незабавно. Докато това не стане, заплашват да блокират всяка събота пътя за Варна.
На място пристигнаха представители на двете Областни пътни управления от Русе и Разград, за да обяснят, че няма как процедурите да се проведат по-бързо, тъй като си има законови срокове. В най-добрия случай ремонтът може да започне в средата на август, но най-вероятно това ще стане в началото на септември.
Заради блокадата на главния път се образуваха огромни колони от чакащи автомобили.
Протест,протестиращи,