Първият чартър на Южното черноморие се чака да кацне утре
Бургас - Посещение на министъра на туризма Николина Ангелкова

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Утре очакваме първия чартър, който ще пристигне от Амстердам, съобщи в Бургас министъра на туризма Николина Ангелкова. Министър Ангелкова добави, че Бургас, регионът и нашето Черноморие са сигурна дестинация. „Тук се вземат мерки и ще продължат да се вземат мерки от всички в сектора. Всички хотели и ресторанти в Слънчев бряг спазват указанията, за да гарантират безопасността и сигурността на туристите. Очаква ни трудно лято и е важно да бъдем дисциплинирани“, каза Ангелкова.
В Бургаско 0,95 % от населението се е сблъсквало с коронавирус. От февруари до днес общо регистрираните случаи в цялата област са 80. Активни са 26 случая, като в болница са 5-има души. Това на практика означава, че рискът от зараза по Южното Черноморие е изключително нисък. „По-вероятното е по Южното Черноморие да попаднете в катастрофа, отколкото да се сблъскате с коронавируса“, каза държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред журналисти в Бургас. Данните от изследването и изводите, че Южното Черноморие не е рискова дестинация, ще бъдат преведени на четири езика и ще се изпратят както на чуждите посланици в България, така и до българските дипломатически мисии зад граница.
Всички плажове в област Бургас са с отлично качество, както и продуктът, който се предлага тук. Осигурени са спасители навсякъде, проверени са плажовете по отношение на чистотата, наличието на медицински и реанимационни екипи.
Плажовете ни са по-чисти, водата е по-бистра, територията ни е по-безопасна. Заповядайте на една незабравима ваканция”, каза кметът на Бургас Димитър Николов.
Тодор Кантарджиев и Николина Ангелкова
сезон, чартър, министър, здравен, професор, кмет, инспектор, доцент, море