Министър Емил Димитров подписа европейски проект за 459 млн. лева за ВиК в Бургас
Бургас - Подписване договор за финансиране по ОП „Околна среда“

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Скандалният строеж на Шофьорския плаж в местността Алепу няма да бъде спрян от екоминистъра Емил Димитров стана ясно от думите му пред журналисти в Бургас. 
"Няма да спра проекта, ако това питате. Знам, че ви е мерак на всичките да ходя като една екологична бухалка и да спирам това, което на някого не му харесва", заяви министърът. Той каза още, че МОСВ не е било търсено при оформянето на документацията на спорния проект.
Договор за финансиране по ОП „Околна среда“ за 459 млн. лева подписаха екоминистърът Емил Димитров и директорът на ВиК-Бургас инж. Ганчо Тенев. За историческото събитие в Морското казино бяха областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, директорът на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова, както и почти всички кметове от бургаския регион – на Поморие Иван Алексиев, на Несебър – Николай Димитров, Созопол – Тихомир Янакиев, Приморско – Димитър Германов, Царево – Георги Лапчев, Айтос – Васил Едрев, Средец – Иван Жабов, Камено – Жельо Вардунски. Тук бяха и депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева и Галя Желязкова.
Дейностите предвиждат да се изгради 158 км водопроводна мрежа, 22 км канализационна мрежа, 80 км чисто нова ВиК мрежа. Предвидено е строителството на пречиствателна станция в Карнобат, както и реконструкция на тази в бургаския ж. к. „Меден рудник“ и Обзор, предвижда реконструкция и рехабилитация на подземна инфраструктура и водопроводни съоръжения в почти всички общини в региона, както и по-големите курортни селища като Лозенец, Китен, град Черноморец.
министър,околона,среда,води,