Близо 4 000 седмокласници от Бургаска област се явяват на изпит
Бургас - Национално външно оценяване по български език и литература за 7-ми клас

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

При строги противоепидемични мерки, както при матурите, се провежда и националното външно оценяване за седмокласниците. Първият изпит днес е по български език и литература, а за 17-ти юни е насрочен този по математика.
На националното външно оценяване кандидат-гимназистите са допускани с документ за самоличност, черен химикал и задължително маска за лице. За разлика от матурите, този път учениците държат изпитите в училището където учат, а на входа избирателно се мери телесната температура. Общо 103 са учебните заведения в бургаска област, за които е създадена необходимата организация.
3906 са седмокласниците в Бургаска област тази година. Приблизително толкова - 3718 са свободните места в гимназиите, за които те ще кандидатстват. Тази година има 13 нови специалности, сред които брокер на недвижими имоти и професии, свързани с ай ти технологиите.
От виртуалната панорама на средното образование, качена на сайта на регионалното управление, всеки ученик може да разгледа всички специалности и училища, за да направи своя избор.
матура,седми,ученици,училище,изпит,