Българския футболен съюз преустанови първенствата в професионалния ни футбол до 13 април
София - Среща на ръководството на Българския футболен съюз - Пандемия от коронавирус

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Българския футболен съюз взе решение да преустанови първенствата в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 година. Това стана след работна среща на ръководството на Българския футболен съюз тази сутрин с участието на представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти. Поводът е приетото от Народното събрание извънредно положение на територията на Република България заради епидемията от коронавирус. Специално сформирана работна група ще изготви варианти за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти. Всички решения на Българския футболен съюз са своевременно съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, ФИФА и УЕФА, се казва в специално изявление на БФС. След конферентния разговор с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири.
Българският футболен съюз препоръчва на футболните клубове да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата, ако вземат решение да продължат тренировъчния си процес.
Ръководството на БФС своевременно ще информира обществеността за всички последващи мерки и решения, причинени от извънредната обстановка в страната.
първенство, пандемия, футбол, прекратяване, решение, съюз, президент, клуб,