Х-класата, или за луксозното обикаляне с пикап "Mercedes"
София - Ивайловград - Тест-драйв на пикапа "Mercedes X Class"

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Екипът на БУЛФОТО получи за тест първия луксозен пикап на Мерцедес, известен още като „Х-класата“. 3000 кубика дизел с 260 конски сили мощност ни накараха да забравим, че колата, по-скоро малкото камионче, тежи над два тона. На асфалтовия път шофьорът поучава от пикапа реакциите и пъргавостта на състезателен автомобил, съчетани с изключителна стабилност в завоите, независимо от скоростта. Естествено, при тези упражнения в резервоара се завихря малък водовъртеж с горивото, и неминуемо води до спиране на бензиностанция за зареждане.
Отлично впечатление прави вместимостта на коритото на пикапа, в нашата версия – придружено с елегантен капак и ключалка. На отиване успяхме да съберем всички материали за предстоящо събитие на тракийското дружество в Ивайловград, а на връщане – много армагани, твърди и течни, от приятелите ни в село Свирачи и Лъджата.
Представянето на колата в калта на ловджийските пътища беше на очакваното ниво. Няма друг начин, при всички видове блокажи, редуктори за бавни скорости и електронни асистенти. Добре е да не се забравя, че при своята голяма маса, на страничен наклон в глинеста кал може и да започне да свлича настрани, ако не е в коловоз. Геометрията на автомобила иначе позволява преодоляване на достатъчно препятствия без да опре или задере някъде. Въпреки твърдото си окачване, возията се усеща меко и комфортно вътре в купето.
Интериорът на колата е типичният за марката - луксозен и добре обмислен откъм функционалност. Управлението е бъкано от електроника и различни режими за работа на двигателя и окачването, но за най-важните неща няма нужда да си вадите очите из менютата на двата компютъра, защото са дублирани на най-обикновени копчета по таблото, също като в старите коли. Не се доверявайте на информацията колко километра ви остават с наличното гориво, резервата винаги ще ви светне по-рано от очакваното.
Ако трябва да обобщим – Mercedes X class е съчетание на невъзможните неща: високопродим пикап извън пътя, с динамиката, бързината и стабилността на състезателен автомобил, когато е на асфалт. Това, естествено, има своята цена, и тя е високият разход на гориво. Според компютъра, четиридневното ни пътуване в Южна България е било със среден разход от 14 литра дизел на 100 километра, което си е доста. Куп хора пожелаха да се снимат пред колата, и определено вдигнахме имиджа си с нея. Ако сте спортен човек с високи доходи и търсите приключения извън дискотеките – това е вашият автомобил.

мерцедес,хикс,класа,автомобил,автомобили,пикапи,пикап,джип,офроуд