Парче от "Коса" просълзи министър Соломон Паси
Соломон Паси и Меглена Кунева със студентски книжки

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Сълзи в очите на външния министър Соломон Паси предизвика финалът на на студентско тържество по случай успешните преговори с Европейския съюз в Аулата на Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Двамата с европейския министър Меглена Кунева бяха засипани от сини балони под звуците на "Съншайн" от мюзикъла "Коса". Докато Меглани Кунева изстрелваше обратно подналите върху нея балони с видимо удоволствие, министър Паси ръкопляскаше просълзен. "Замислих се че вече остарявам, защото първо се замислих дали няма да им е студено на тези деца в аулата, вместо да ме се прииска да затанцувам с тях", призна Соломон Паси по-късно, когато заедно с Меглена Кунева получиха от ректора Боян Биолчев студентски книжки в символичната специалност "Европейска интеграция". Мотото на купона беше “Добре дошли у дома”. Организатори са сдружението с нестопанска цел “Митове в реално време” и Студентският съвет на СУ с подкрепата на Министерството на външните работи и Министерството на образованието и науката. В основата на програмата е интерактивният спектакъл на СУниверитетски театър “@лма @лтер” “Случването на песента”. Акцентът му е върху уникалното културно и историческо наследство, което България притежава, и с което може да обогати и оживи “цивилизованото” европейско пространство - темата за земята на Орфей, за земята на песента.
Меглена Кунева и Соломон Паси получават студентски книжки в специалността "Европейска интеграция" от ректора на СУ проф. Боян Биолчев
паси,кунева,европа,ес,су,биолчев,студенти,министър,министри,соломон,мвнр,евроинтеграция,правителство,ндсв