Протест срещу Агенция "Пътна инфраструктура" затвори пътя Русе-Две могили
Русе - Протест - Блокада - Път

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Над 30 автомобила блокираха пътя Русе-Две могили и близките къстовища тази сутрин в знак на протест от поддръжката от страна на Агенция "Пътна инфраструктура". Макар пътят да е третокласен, той е предпочитан от шофьорите като алтернатива на основното направление Русе-Бяла, където има натоварен трафик и много камиони.
Това е втори протест, организиран от жители на Русе и съседните села, които ползват редовно пътя до Две могили. Те са недоволни от избуялата растителност покрай платното, която стеснява участъка и създава предпоставки за катастрофи.
Освен че пътят се ползва като алтернатива на главния Русе-Бяла, той води и известни туристически обекти – Ивановските скални църкви, Басарбовския скален манастир, Средновековен град Червен. По него се движат, най-вече през уикенда, стотици румънски автомобили, което допълнително натоварва трафика.
От Пътното управление в Русе не са съгласни с обвиненията. Но признават, че основно пари се дават за първокласните пътища.“ Там, където се направи цяла отсечка, средствата след това остават за третокласните пътища. В момента продължава изрязването на храсти и избуяла растителност в отсечката Русе-Иваново, навсякъде продължават да работят. Настилката е изкърпена, подновена е и хоризонталната маркировка“, заяви директорът на ОПУ-Русе Ростислав Стефанов.
Хората са категорични, че ще продължат с протестите, ако пътят не се поддържа постоянно.
протест, път1 ,агенция, маркировка, автомобили, блокада, кръстовище, шосе, третокласен, инфраструктура