Немци спечелиха "София Трофи" 2002
София трофи 2002

Вие се намирате в сайта на Интернет фотографска агенция "БулФото" www.bulfoto.com
     Съдържанието на сайта е защитено от Закона за авторското право. Всяко публикуване, размножаване и продажба на фотоси от този Интернет сайт без знанието и разрешението на фотографска агенция БулФото е забранено и представлява закононарушение.
затвори

потребителско име:      парола:     
Регистрирай ме   

Лайпцигския офроуд екипаж на Роберт Вернер грабна титлата на финалите на състезанието в пясъчните кариери край село Челопеч. С немска методичност двамата пилоти преодоляха всички препятствия и си помагаха със съотборниците си. Второ място зае екипажът на Сашо Ковачев, а трето - на Пламен Йоцов. Специалната награда за феърплей заслужено получиха Красимир Вълков с навигатор фоторепортера Рали Маринов, които в първия ден се отказаха от набраната добра преднина, за да изтеглят по почти 50 километровото трасе повредения автомобил на миналогодишния шампион Владо Пижов. Със сватба на старта започна вторият ден на състезанието. Механикът от Трофи клуб "България" Мирослав Велев се взе със своята любима Веселина пред подобаващо украсения състезателен "Нисан". След като кумът Симо вместо коронки размени каски, без да ги чукне, младоженците се метнаха на офроуд-машината, за да направят тур за овации по състезателното трасе.
Голямата атракция на тазигодишното състезание, 4-тонен джип "Хъмър", управляван от Лалит Барби, успя да се провре през повечето теснини и извивки на терена. Фатално угасване на двигателя обаче го остави затънал до прозорците в блатото, откъдето го изтеглиха с много усилия няколко други състезателни екипа. Мотоциклетистите от клас "ендуро" зарадваха публиката и с волна програма след задължителните обиколки. Титлата там взе Огнян Митов-Суйката, с най-добри показатели и най-много охлузвания. Публиката изпрати с овации организаторите начело с д-р Светослав Дойчинов, който беше подготвил изключително трудното трасе. Призьорите си тръгнаха с награди от "Нисан", "Майстор+" и "Фулда".